Våra tankar

Hur förhåller du dig till dina tankar och känslor?

Mina tankar och känslor drar lätt iväg med mig. För att lära känna mig själv har jag börjat ifrågasätta på ett nyfiket sätt vad det beror på att jag tänker just den tanken eller får just den känslan. Är det en tanke jag vill följa och står för? Eller ska jag välja att släppa den? Likaså om jag får en känsla av t.ex. oro. Behöver jag oroa mig? Vad kan jag påverka i det jag oroar mig för? När jag drar ut tankarna i ljuset är de oftast inte så farliga. Vad är det värsta som kan hända? Om det skulle hända skulle det ordna sig till slut ändå. Ibland hjälper det mig att sätta oron i ett annat perspektiv. Det kunde ha varit värre. Jag kunde ha fått ett cancerbesked. Nu är jag frisk och mår bra. Mina nära och kära mår också bra. Allt förändras över tid. Det jag upplever nu kommer inte alltid att vara så här. Vad är det bästa jag kan göra av min situation just nu?

Vad gör du med dina tankar och känslor?