Hur svårt kan det va?!

Jag har äntligen bestämt mig. Det känns skönt. Men… jag börjar tveka, ska jag verkligen… Varför är det ibland svårt att hålla fast vid sitt beslut? Känner ni igen er?

Min egen analys när jag börjar tveka är att jag tror att jag inte är tillräckligt motiverad för att genomföra det jag har bestämt mig för. Jag vill helst också ha garantier för att mitt beslut är rätt. Det kan också vara så att jag blir påverkad av någon annans åsikt och börjar tveka. När det gäller de flesta beslut vet jag egentligen vad jag borde bestämma mig för utifrån det jag vet och känner just nu. Om jag ångrar ett beslut jag har tagit, tänker jag tillbaka och vet att jag fattade det bästa beslutet där och då utifrån det jag visste.

När jag har tagit ett beslut och börjar tveka, försöker jag släppa de ältande tankarna ett tag. Jag gör något annat, till exempel går en promenad. Plötsligt har jag bestämt mig – igen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *